Tarta ze szparagami
Informacje o Tarta ze szparagami
-
Pełnoziarnista tarta ze szparagami
Przepis na pełnoziarnistą tartę ze szparagami Składniki:ciasto: 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki soli masa: 200 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony 150 g śmietanki kremówki 1 jajko 1 białko
-
Pełnoziarnista tarta ze szparagami
Pełnoziarnista tarta ze szparagami Składniki: Ciasto: 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej 100 g zimnego masła 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki soli Masa: 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój
-
Jak gotować szparagi?
patyczek lub szpadkę do szaszłyków. Główki układamy tam, gdzie jest mniejszy żar. Zobacz przepisy na szparagi: Szparagi w boczku z parmezanem Kurczak zapiekany w delikatnym sosie ze szparagami Szaparagi z sosem czosnkowym Tarta ze szparagami i parmezanem Szparagi zapiekane w cieście francuskim
-
Burrata, woreczek pełen szczęścia
francuskim, z cieniusieńko pokrojonym boczkiem jako nadzienie kwiatów cukinii lub pierożków tortellini, na tarcie ze szparagami czy z pieczonymi pomidorkami cherry i dojrzewającą szynką na sałacie. A jak wam się to wszystko przeje, podajcie ją jako deser - z dojrzałymi truskawkami lub leśnymi owocami i
-
Szparagi klasycznie - przepisy na wiosnę
dojrzewającą, a następnie zapieczone, to wyśmienita przekąska, którą z pewnością oczarujesz gości. Wypróbuj także nasz przepis na szparagi na cieście francuskim z bekonem . Szparagi w boczku z parmezanem pęczek białych szparagów (ok. 8 szt.) 8 plastrów cudnego chudego duńskiego bekonu 2 łyżki tartego
-
Chrupiący boczek, złocisty bekon
parmezanem pęczek białych szparagów (ok. 8 szt.) 8 plastrów cudnego chudego duńskiego bekonu 2 łyżki tartego parmezanu Szparagi opłukujemy pod bieżącą wodą, nożykiem odcinamy zgrubiałe dolne końcówki, a obieraczką wierzchnią warstwę pędów, spięte gumką umieszczamy w garnku z wrzątkiem i gotujemy ok. 8 min
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki