Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta z kurkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta z kurkami - składniki:
Tarta z kurkami - sposób przygotowania: Posiekaj przesianą mąkę z masłem, dodaj żółtko, odrobinę soli i wodę. Szybko zagnieć ciasto (gdy będzie zbyt twarde, dolej trochę wody, gdy zbyt rzadkie - wsyp nieco mąki). Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż na pół godziny do lodówki. Kurki usmaż z czosnkiem i papryczką chilli na oliwie. W misce wymieszaj pozostałe składniki nadzienia. Ciasto wyjmij z lodówki i rozwałkuj na grubość około 1 centymetra, przełóż do formy na tartę i piecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Wyjmij tartę, wlej masę i dodaj kurki. Piecz około 25-30 minut.
Tarta podwójnie buraczana z serem feta

Informacje o Tarta z kurkami

  • Kruche ciasto - przekąska i słodka, i słona [PRZEPIS]

    Kruche ciasto - przekąska i słodka, i słona [PRZEPIS]

    cytrynowym i marakują < > Tarta z kurkami i kurczakiem < Kruche ciasto: tartaletki Tartaletki to malutkie tarty z kruchego ciasta wypełnione najczęściej kremami i owocami, kształtem przypominające babeczki. Można je przyrządzić, rzecz jasna, także na słono. > Tartaletki z kremem bananowo

  • Przebój sezonu - najlepsze przepisy na dania z grzybami

    Przebój sezonu - najlepsze przepisy na dania z grzybami

    gotujemy przez 15-20 minut, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wrzucamy posiekane zioła i miksujemy zupę na jednolitą masę. Przelewamy ponownie do garnka, dolewamy mleko i powoli doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z grzankami. Autor: Tomek Woźniak Tarta z kurkami - o, kurka

  • Co jeść w czerwcu?

    Co jeść w czerwcu?

    wietrzejący aromat. Zobacz przepis na zupę z kurek i wędzonej szynki . Tarta z kurkami i ricottą Składniki: Ciasto: 300 g ciasta francuskiego ok. 300 g kurek (mogą być mrożone) ok. 1/2 pęczka natki pietruszki sól i pieprz 2 ząbki czosnku 250 g ricotty Sos: ok. 300 ml śmietany 30 lub 36% 3

  • Jadalny czy nie? Uważaj, te gatunki grzybów bardzo łatwo ze sobą pomylić! Jak uniknąć błędu?

    Jadalny czy nie? Uważaj, te gatunki grzybów bardzo łatwo ze sobą pomylić! Jak uniknąć błędu?

    drobniejsze od kurek, mają również szersze i bardzo gęsto ułożone blaszki. W kurkach pod kapeluszem znajdują się natomiast węższe listewki. Sam kapelusz lisówki, nawet w przypadku starszych okazów, jest podwinięty na brzegu.  Tarta z kurkami - o, kurka! Ale dobre! Opieńki to również grzyby dla

  • Ciasto francuskie na słodko i słono

    Ciasto francuskie na słodko i słono

    płynne składniki nie wypłynęły ze środka tarty. Przepisy: Tarta tatin z pomidorami i bazylią Tarta z salami i pomidorami Tarta prowansalska Tarta z kurkami i ricottą Tarta z camembertem, pieczarkami i orzechami Lurch FlexiForm forma na ta... Silikomart Forma silikonowa

  • Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na dania z grzybami!

    Aromatyczne prawdziwki, chrupiące kurki - czas na dania z grzybami!

    . Wylej na farsz grzybowy. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 35 minut. Przed podaniem posyp ulubionymi ziołami. Autor: red. Tarta z kurkami - o, kurka! Ale dobre! Grzyby możesz nie tylko marynować, lecz także kisić. W tej wersji dobrze wypadają zwłaszcza kurki. Grzyby kiszone 1 kg

  • Zioła, których nie może zabraknąć w twojej kuchni. Jak je dobierać do potraw? [PRZEWODNIK]

    Zioła, których nie może zabraknąć w twojej kuchni. Jak je dobierać do potraw? [PRZEWODNIK]

    ). Możesz go łączyć m.in.  z: czosnkiem, pietruszką, estragonem, sosem sojowym, imbirem i ostrymi papryczkami.   Fot. Sławomir Smolarek www.smolarekstudio.pl Tarta z kurkami - o, kurka! Ale dobre! Sagaform - Oval Oak - nóż i... Kuchenprofi Półokrągły nóż