Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierogi z botwinką i fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pierogi z botwinką i fetą - składniki:
Pierogi z botwinką i fetą - sposób przygotowania: Botwinkę drobno pokroić (łodyżki i liście) i wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Smażyć około 10 minut, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, doprawić pieprzem. Dodać posiekany szczypiorek, drobno pokrojoną fetę - wymieszać i zdjąć z palnika. Składniki na ciasto włożyć do miski miksera z hakami albo wyrobić ręcznie gładkie, elastyczne ciasto. Ciasto rozwałkować na blacie podsypanym mąką, wykrajać szklanką kółka - lekko je rozciągać na dłoni, nakładać po łyżeczce farszu i zlepiać brzegi. W dużym garnku zagotować wodę z solą, wrzucić pierogi i gotować ok. 4 minut. Składniki na sos wymieszać ze sobą i polać nim pierogi. Przepis pochodzi z bloga: www.dusiowakuchnia.pl
4 sposoby na zawijanie pierogów