Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Parówki z bananem w boczku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Parówki z bananem w boczku - składniki:
Parówki z bananem w boczku - sposób przygotowania: Parówki po zdjęciu osłonek przekroić na pół. Banany obrać podzielić każdego na cztery części i obtoczyć je w curry. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie. Na każdym plastrze boczku ułożyć kawałek parówki,obłożyć dwiema ćwiartkami banana i włożyć śliwkę. Zawijamy wszystko dość ciasno i tworzymy roladki - dla pewności możemy spiąć wykałaczką, by nam się nie rozpadły. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w cienkie plasterki. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20-30 minut. Po upieczeniu podajemy roladki z ulubioną surówką.