Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Parówki z bananem w boczku
Parówki z bananem w boczku - składniki:
Parówki z bananem w boczku - sposób przygotowania:
Parówki po zdjęciu osłonek przekroić na pół. Banany obrać podzielić każdego na cztery części i obtoczyć je w curry. Śliwki namoczyć w gorącej wodzie. Na każdym plastrze boczku ułożyć kawałek parówki,obłożyć dwiema ćwiartkami banana i włożyć śliwkę. Zawijamy wszystko dość ciasno i tworzymy roladki - dla pewności możemy spiąć wykałaczką, by nam się nie rozpadły. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach lub kroimy w cienkie plasterki. Roladki układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 20-30 minut. Po upieczeniu podajemy roladki z ulubioną surówką.
- 3 parówki
- 3 banany
- 6 śliwek suszonych
- 6 plasterków boczku
- 2 łyżki curry
- 10 dag sera żółtego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki