Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grillowany camembert ze śliwką
Grillowany camembert ze śliwką - składniki:
Grillowany camembert ze śliwką - sposób przygotowania:
Serki nacieramy z obu stron oliwą i pieprzem. Smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni grillowej. Jeśli chcemy grillować je na tradycyjnym grillu to wcześniej zawijamy je w folię aluminiową. Śliwki kroimy w kosteczkę. Skrapiamy je sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Na małej patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy na nią śliwki i smażymy ok. 2 minuty, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec dodajemy miód i smażymy jeszcze kilka sekund. Na grillowane serki kładziemy śliwki.
- 2 serki camembert
- łyżeczka oliwy z oliwek
- szczypta pieprzu
- 2 śliwki węgierki
- odrobina soku z cytryny
- szczypta pieprzu
- łyżeczka oliwy z oliwek
- łyżeczka miodu gryczanego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki