Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
"Koszerna" zapiekanka a'la kaszanka
"Koszerna" zapiekanka a'la kaszanka - składniki:
"Koszerna" zapiekanka a'la kaszanka - sposób przygotowania:
Mięso,kaszę i przyprawy wyrobić jak na kotlety mielone. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem i wysypanego tartą bułką prodiża. Zapiekać ok.godziny. Moim zdaniem najlepiej smakuje z musztardą.
- 1/2 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego (ewentualnie wątróbka)
- 1 torebka ugotowanej kaszy gryczanej
- 3-4 średnie cebule
- przyprawy:
- sól
- czosnek
- pieprz
- majeranek (do smaku)
- tłuszcz i tarta bułka (do prodiża)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki