Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Wątróbki gęsie z boczkiem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Wątróbki gęsie z boczkiem - składniki:
Wątróbki gęsie z boczkiem - sposób przygotowania: Wątróbki oczyścić z błon i zalać mlekiem. Odstawić na minimum 12 godzin do lodówki. Wiśnie wydrylować. Następnie wątróbki owinąć boczkiem, do środka włożyć wydrylowanę wiśnie i spiąć wykałaczką. Tak przygotowane obsmażyć na niewielkiej ilości gęsiego tłuszczu lub smalcu, po czy podlać wiśniówką, rozrobioną z sokiem wiśniowym, oprószyć lekko solą i świeżo mielonym pieprzem. Całość włożyłyć w brytfannie do rozgrzanego do około 160 stopni C piekarnika. Po 15 minutach wątróbki są gotowe do spożycia.