Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwiczki wieprzowe z makaronem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwiczki wieprzowe z makaronem - składniki:
Polędwiczki wieprzowe z makaronem - sposób przygotowania: Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić na plastry grubości 1,5 cm, lekko zbić trzonkiem noża. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć mięso i na średnim ogniu smażyć po 3 minuty z każdej strony. Następnie na patelnię dodać pokrojoną w kosteczkę cebulę, czosnek pokrojony w cieniutkie plasterki, a także paprykę, marchewkę i seler naciowy pokrojone w słupki. Oprószyć solą, pieprzem, papryką, kminkiem i dodać liść laurowy. Całość podlać odrobiną wody, delikatnie wymieszać i dusić, aż warzywa zmiękną, a mięso będzie miękkie i soczyste. W międzyczasie ugotować makaron, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedzić i zostawić do przestygnięcia. Następnie napełnić makaron muszelki surówką. Gotowe mięso wyłożyć na talerz, a wokół niego ułożyć makaron, napełniony surówką. Przepis pochodzi z bloga: magielkuchenny.pl