Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Sałatka z czereśniami, chorizo i mozzarellą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Sałatka z czereśniami, chorizo i mozzarellą - składniki:
Sałatka z czereśniami, chorizo i mozzarellą - sposób przygotowania: Kiełbaskę chorizo pokroić w dość cienkie plasterki i podsmażyć na patelni (bez tłuszczu! gdyż chorizo jest dość tłuste i chodzi nam o to, żeby ten tłuszcz wytopić). Kiedy kiełbaska będzie już lekko chrupiąca wyjmujemy ją na ręcznik papierowy. Czereśnie należy wydrylować (można to zrobić np. małym widelczykiem) i pokroić na połówki. Mozzarelle porwać na kawałki. Wszystkie składniki sosu zmieszać ze sobą (jeśli nie chcą się dobrze połączyć można dodać odrobinę ciepłej wody). Na talerzach ułożyć liście ulubionych sałat, dodać chorizo, ser mozzarella, czereśnie i tuż przed podaniem skropić sałatkę dressingiem, przemieszać i jeść. Przepis pochodzi z bloga: www.rynek.webd.pl