Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaroniada kryzysowa
Makaroniada kryzysowa - składniki:
Makaroniada kryzysowa - sposób przygotowania:
Gotujemy makaron al dente. Pomidory sparzamy wrzątkiem i ściągamy z nich skórkę, ząbki czosnku kroimy na plasterki (tak, mimo iż podobno nie kroi się go, ale zróbmy wyjątek); gałkę muszkatołową ścieramy na tarce. Na dużą patelnię z olejem wrzucamy czosnek, pomidory pokrojone w kostkę, przecedzony makaron, smażymy pod przykryciem klika - klikanaście minut, (ja lubię przypieczony więc ta druga opcja ma zazwyczaj zastosowanie), dodajemy przyprawę, mieszamy; ściągamy patelnię z ognia i posypujemy przed podaniem starą gałką muszkatołową.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki