Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Kotlety z ciecierzycy, pieczarek i kapusty kiszonej

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Kotlety z ciecierzycy, pieczarek i kapusty kiszonej - składniki:
Kotlety z ciecierzycy, pieczarek i kapusty kiszonej - sposób przygotowania: Najpierw drobno kroimy i dość mocno przysmażamy pieczarki. W międzyczasie ciecierzycę i kapustę kiszoną traktujemy blenderem, ale tak by nie powstała gładka masa, chodzi bardziej o rozdrobnienie niż zmiksowanie. Gotowe pieczarki dodajemy do masy ciecierzycowo-kapuścianej mieszamy z mąką i bułką, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy małe kotlety (masa jest dość wilgotna przez kapustę, ale w miarę potrzeby można dosypać ciut mąki lub bułki) i smażymy na rozgrzanej patelni. Przepis pochodzi z bloga: http://nipaquifood.blogspot.com/2013/04/kotlety-z-ciecierzycy-pieczarek-i.html