Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Placki ze szparagami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Placki ze szparagami - składniki: Placki ze szparagami - sposób przygotowania: Szparagi myjemy i odcinamy 1/3 dolnej części (lub uginamy, szparag sam złamie się w odpowiednim miejscu). Wysuszamy ręcznikiem papierowy, po czym układamy na blasze. Polewamy szparagi oliwą z oliwek, obsypujemy solą i pieprzem oraz dość intensywnie bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-30 minut. W tym czasie mieszamy ze sobą składniki na ciasto: mąkę, majonez i jogurt. Pieczarki, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, po czym dodajemy do ciasta. Przyprawiamy do smaku i smażymy.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim