Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Placki ze szparagami
Placki ze szparagami - składniki:
Placki ze szparagami - sposób przygotowania:
Szparagi myjemy i odcinamy 1/3 dolnej części (lub uginamy, szparag sam złamie się w odpowiednim miejscu). Wysuszamy ręcznikiem papierowy, po czym układamy na blasze. Polewamy szparagi oliwą z oliwek, obsypujemy solą i pieprzem oraz dość intensywnie bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-30 minut.
W tym czasie mieszamy ze sobą składniki na ciasto: mąkę, majonez i jogurt. Pieczarki, cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, po czym dodajemy do ciasta. Przyprawiamy do smaku i smażymy.
- pęczek szparagów zielonych
- 250 g pieczarek
- cebula
- czosnek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 3 łyżki mąki
- bułka tarta
- przyprawy (sól i pieprz oraz zioła prowansalskie)
- oliwa z oliwek
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki