Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z pomidorkami koktajlowymi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron z pomidorkami koktajlowymi - składniki:
Makaron z pomidorkami koktajlowymi - sposób przygotowania: Pomidorki umyj i poprzekrawaj na połówki. Na patelni rozgrzej około 2 łyżek oliwy z oliwek. Posiekaj cebulę (drobno), a czosnek przeciśnij przez praskę - podsmaż na gorącym tłuszczu. Dodaj pomidorki i chwilę przesmażaj. Dołóż pastę pomidorową, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu i odcedź. Dorzuć do pasty i pomidorków, zmniejsz ogień na bardzo mały. Podawaj na ciepło, posypany serem.
Zielony koktajl pod patronatem Izy Miko!