Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Makaron z pomidorkami koktajlowymi
Makaron z pomidorkami koktajlowymi - składniki:
Makaron z pomidorkami koktajlowymi - sposób przygotowania:
Pomidorki umyj i poprzekrawaj na połówki. Na patelni rozgrzej około 2 łyżek oliwy z oliwek. Posiekaj cebulę (drobno), a czosnek przeciśnij przez praskę - podsmaż na gorącym tłuszczu. Dodaj pomidorki i chwilę przesmażaj. Dołóż pastę pomidorową, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu i odcedź. Dorzuć do pasty i pomidorków, zmniejsz ogień na bardzo mały. Podawaj na ciepło, posypany serem.
- 400 g makaronu
- ok. 6-8 łyżek przecieru pomidorowego
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 1 średnia cebula
- 4 ząbki czosnku
- do smaku: sól i pieprz oraz zioła prowansalskie
- oliwa z oliwek
- ser do posypania (opcjonalnie)
Zielony koktajl pod patronatem Izy Miko!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki