Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś z kurczaka w kolorowym pieprzu

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Pierś z kurczaka w kolorowym pieprzu - składniki:
Pierś z kurczaka w kolorowym pieprzu - sposób przygotowania: Pierś z kurczaka umyj i oczyść z błonek i tłuszczu. Pokrój na kilka części i lekko rozbij (nie za cienko). Ziarna pieprzu rozkrusz w moździerzu lub delikatnie rozgnieć je za pomocą kuchennego tłuczka - odłóż pół łyżeczki. Ząbki czosnku obierz i przekrój wzdłuż. Mięso z kurczaka natrzyj czosnkiem, a następnie posól i posyp kolorowym pieprzem (pomijając zachowane pół łyżeczki, które posłuży za dekorację). Odstaw do lodówki. Najlepiej, jeśli mięso poleży w przyprawach dłużej, na przykład ponad jedną godzinę - bardziej przejdzie smakiem przypraw. Po upływie tego czasu kurczaka wyjmij z lodówki i smaż na patelni grillowej, na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. Podawaj posypane pozostałym pieprzem.