Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Paluszki z piersi kurczaka w sezamie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (35 głosów)

Paluszki z piersi kurczaka w sezamie - składniki:
Paluszki z piersi kurczaka w sezamie - sposób przygotowania: Mięso umyj i oczyść. Pokrój na paski, najlepiej długości około 3-4 cm. Posyp przyprawami, dobrze w nich obtocz, a następnie odstaw na około 0,5 godziny. Sezam wymieszaj z bułką tartą w jednej misce, w kolejnej roztrzep jajko, a do jeszcze jednej wsyp mąkę. Mięso panieruj kolejno w mące, jajku i bułce z sezamem. Smaż na gorącym oleju na złoto. Podawaj z ulubionym sosem (najlepszy będzie słodko-kwaśny).
Sprinterski przepis na piersi z kurczaka