Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Paluszki z piersi kurczaka w sezamie
Paluszki z piersi kurczaka w sezamie - składniki:
Paluszki z piersi kurczaka w sezamie - sposób przygotowania:
Mięso umyj i oczyść. Pokrój na paski, najlepiej długości około 3-4 cm. Posyp przyprawami, dobrze w nich obtocz, a następnie odstaw na około 0,5 godziny. Sezam wymieszaj z bułką tartą w jednej misce, w kolejnej roztrzep jajko, a do jeszcze jednej wsyp mąkę. Mięso panieruj kolejno w mące, jajku i bułce z sezamem. Smaż na gorącym oleju na złoto. Podawaj z ulubionym sosem (najlepszy będzie słodko-kwaśny).
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 3-4 łyżki białego sezamu
- 1 jajko
- po 3-4 łyżki mąki pszennej i bułki tartej
- sól i pieprz
- pół łyżeczki mielonej kolendry
- olej do smażenia
Sprinterski przepis na piersi z kurczaka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki