Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z pieczarkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (38 głosów)

Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z pieczarkami - składniki:
Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z pieczarkami - sposób przygotowania: Pierś z kurczaka umyj, oczyść i pokrój w kawałeczki. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Posiekaj cebulę i wrzuć na gorącą patelnię, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie kurczaka. Kiedy mięso się przyrumieni, dodaj umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Kiedy się podduszą dopraw solą i pieprzem. Śmietanę wymieszaj w kubku z przecierem lub koncentratem. Wylej na kurczaka. Dopraw do smaku. Duś jeszcze przez około 10-15 minut. Podawaj z makaronem lub ryżem.