Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z pieczarkami
Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z pieczarkami - składniki:
Pierś z kurczaka w sosie pomidorowym z pieczarkami - sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka umyj, oczyść i pokrój w kawałeczki. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Posiekaj cebulę i wrzuć na gorącą patelnię, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie kurczaka. Kiedy mięso się przyrumieni, dodaj umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Kiedy się podduszą dopraw solą i pieprzem. Śmietanę wymieszaj w kubku z przecierem lub koncentratem. Wylej na kurczaka. Dopraw do smaku. Duś jeszcze przez około 10-15 minut. Podawaj z makaronem lub ryżem.
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 250 ml śmietany 18%
- 3-4 łyżeczki przecieru lub koncentratu pomidorowego
- 6-7 średnich pieczarek
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
- olej lub oliwa z oliwek
- pół łyżeczki suszonej bazylii bądź oregano (opcjonalnie)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki