Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Grzanki ze szparagami
Grzanki ze szparagami - składniki:
Grzanki ze szparagami - sposób przygotowania:
Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Kromki chleba rumienimy z jednej strony na maśle. Z drugiej cienko smarujemy musztardą. Układamy na blasze (zrumienioną stroną do dołu), przykrywamy plastrami pomidora. Na nich układamy po 3 szparagi i przykrywamy je plastrem sera.
Wstawiamy blachę do piekarnika rozgrzanego do 170°C i zapiekamy, aż ser się roztopi. Przed podaniem każdą kanapkę dekorujemy przekrojonymi na pół oliwkami, majonezem i natką pietruszki.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim
Informacje o Grzanki ze szparagami
-
Rzadkie ryby, pyszne mięso, oryginalne desery - w tym tygodniu w dyskontach możecie poszaleć. Co kupić?
- najchętniej z suszonymi owocami lub pigwą (może być też pigwowa konfitura). Jest również doskonały do sałatek czy na kanapki (warto zwłaszcza położyć go na grzankę, posmarowaną konfiturą np. z cebuli czy wspomnianej już pigwy). Latem polecamy zwłaszcza przepis na grzanki ze szparagami i pastą z bobu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki