Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Grzanki ze szparagami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Grzanki ze szparagami - składniki:
Grzanki ze szparagami - sposób przygotowania: Pomidory parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Kromki chleba rumienimy z jednej strony na maśle. Z drugiej cienko smarujemy musztardą. Układamy na blasze (zrumienioną stroną do dołu), przykrywamy plastrami pomidora. Na nich układamy po 3 szparagi i przykrywamy je plastrem sera. Wstawiamy blachę do piekarnika rozgrzanego do 170°C i zapiekamy, aż ser się roztopi. Przed podaniem każdą kanapkę dekorujemy przekrojonymi na pół oliwkami, majonezem i natką pietruszki.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim