Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Cebulowa z brandy
Cebulowa z brandy - składniki:
Cebulowa z brandy - sposób przygotowania:
Cebule kroimy w piórka i podsmażamy do miękkości na rozgrzanej w garnku oliwie. Wlewamy brandy i gotujemy, aż alkohol wyparuje (możemy podpalić). Dodajemy mąkę, gałkę muszkatołową, posiekany majeranek i wodę, cały czas mieszając. Gotujemy na bardzo małym ogniu przez 40 minut. Zupę najlepiej przygotować kilka godzin wcześniej, żeby nabrała intensywnego smaku i aromatu.
Odwrócona, najprostsza na świecie tarta cebulowa
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki