Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Risotto z szafranem, gorgonzolą i parmezanem
Risotto z szafranem, gorgonzolą i parmezanem - składniki:
Risotto z szafranem, gorgonzolą i parmezanem - sposób przygotowania:
W rondlu rozgrzewamy oliwę i podsmażamy posiekane szalotki. Gdy się zeszklą, dodajemy suchy ryż. Mieszamy do momentu, aż stanie się szklisty. Dolewamy 1/3 gorącego bulionu, cały czas mieszając. Kiedy ryż wchłonie bulion, znów dolewamy odrobinę. Powtarzamy tę czynność do momentu, kiedy ryż będzie al dente.
Na końcu dolewamy wino, odparowujemy, wrzucamy parmezan oraz masło. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy risotto, aby ser i masło rozpuściły się w potrawie.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki