Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Aromatyczne roladki w białym winie
Aromatyczne roladki w białym winie - składniki:
Aromatyczne roladki w białym winie - sposób przygotowania:
Plastry mięsa lekko rozbijamy, posypujemy solą i pieprzem. Robimy farsz. Na rozgrzanym na patelni maśle smażymy posiekaną cebulę. Dodajemy oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby i dusimy, aż odparuje sok. Studzimy, a następnie drobno siekamy, mieszamy z natką, doprawiamy solą i pieprzem. Powstały farsz rozsmarowujemy na plastrach
mięsa, zwijamy roladki.
Każdą owijamy boczkiem, spinamy wykałaczką lub owijamy białą, bawełnianą nicią i obsmażamy na posmarowanej tłuszczem patelni. Rumiane roladki przekładamy do rondla, polewamy winem, podlewamy sokiem jabłkowym i dusimy 25 minut pod przykryciem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki