Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Babeczki z truskawkami na kremie maślanym
Babeczki z truskawkami na kremie maślanym - składniki:
Babeczki z truskawkami na kremie maślanym - sposób przygotowania:
Robimy ciasto. Wszystkie składniki łączymy, zagniatamy jednolite ciasto i odkładamy je do lodówki na co najmniej 30 minut. Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Wykładamy ciastem foremki. Nakłuwamy widelcem spody babeczek, aby nie wyrosły; przykrywamy każdy papierem do pieczenia i obciążamy suchą fasolą. Tak przygotowane babeczki pieczemy przez 20 minut. Potem usuwamy papier z fasolą i pieczemy jeszcze około 10 minut, aż ciasto lekko się zrumieni.
Robimy nadzienie. Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtka i mieszamy, aż powstanie jednolity krem. Wykładamy nim wystudzone babeczki. Truskawki kroimy wzdłuż na plasterki o grubości 2-3 mm i układamy na kremie jak płatki kwiatów.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki