Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Babeczki z truskawkami na kremie maślanym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Babeczki z truskawkami na kremie maślanym - składniki:
Babeczki z truskawkami na kremie maślanym - sposób przygotowania: Robimy ciasto. Wszystkie składniki łączymy, zagniatamy jednolite ciasto i odkładamy je do lodówki na co najmniej 30 minut. Nagrzewamy piekarnik do 180°C. Wykładamy ciastem foremki. Nakłuwamy widelcem spody babeczek, aby nie wyrosły; przykrywamy każdy papierem do pieczenia i obciążamy suchą fasolą. Tak przygotowane babeczki pieczemy przez 20 minut. Potem usuwamy papier z fasolą i pieczemy jeszcze około 10 minut, aż ciasto lekko się zrumieni. Robimy nadzienie. Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę, dodajemy żółtka i mieszamy, aż powstanie jednolity krem. Wykładamy nim wystudzone babeczki. Truskawki kroimy wzdłuż na plasterki o grubości 2-3 mm i układamy na kremie jak płatki kwiatów.