Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Argentyńskie szaszłyki z kurczaka
Argentyńskie szaszłyki z kurczaka - składniki:
Argentyńskie szaszłyki z kurczaka - sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokroić na średniej wielkości kawałki. W misce zmieszać olej z przyprawami, doprawić sola i pieprzem oraz dodać posiekany czosnek. Marynować ok. 1-2 godz. Papryki oczyścić, pokroić w kostkę, pomidory i cebule pokroić w ósemki. Na patyczki szaszłykowe nadziewać na przemian kurczaka, pomidory, cebule i papryki. Grillować ok. 20 min.
Szaszłyki są naprawdę wyśmienite. Ja podaję je z frytkami i sałatką ze świeżych warzyw.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki