Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kuleczkowe szaszłyki z pieczarkami
Kuleczkowe szaszłyki z pieczarkami - składniki:
Kuleczkowe szaszłyki z pieczarkami - sposób przygotowania:
Mięso mielone dokładnie wymieszać z bułką tartą, jajkiem, posiekanym szczypiorkiem i przyprawą do hamburdrgerów.Jeśli masa będzie mało zwarta dodać jeszcze tartej bułki. Z mięsnej masy uformować małe kulki wielkości pieczarek. Pieczarki skropić olejem i posypać przyprawą grill ziołowy. Na patyki nadziewać na przemian pieczarki i kulki mięsne lekko dociskając aby mięso dobrze sie trzymało. Grillować ze wszystkich strona na złoty kolor.
- 450 g mięsa mielonego
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 jajko
- 2 łyżki przyprawy do hamburgerów Kamis
- 10 pieczarek
- do pieczarek przyprawa grill ziołowy Kamis
- do skropienia pieczarek olej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki