Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pieczone pomidory z ziołami
Pieczone pomidory z ziołami - składniki:
Pieczone pomidory z ziołami - sposób przygotowania:
Pomidory umyć i przekroić na połówki. Każdą połówkę skropić oliwą z oliwek, a następnie oprószyć solą i ziołami. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 20-30 minut (zależnie od wielkości pomidorków). Po upieczeniu można je dodać na przykład do sałatki.
- dowolna ilość niezbyt dużych pomidorów o zwartym miąższu (mogą być koktajlowe)
- oliwa z oliwek
- sól
- ulubione suszone zioła (na przykład bazylia lub tymianek)
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki