Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Jajecznica z łososiem w rogaliku francuskim
Jajecznica z łososiem w rogaliku francuskim - składniki:
Jajecznica z łososiem w rogaliku francuskim - sposób przygotowania:
Koperek umyj, osusz, obierz i drobno posiekaj. Plastry łososia pokrój w paski. Jajka wbij do miski, dodaj śmietanę i całość staranie roztrzep. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Piekarnik rozgrzej do 160 st. C i przez 4-5 minut podgrzej w nim rogaliki.
Masło roztop na patelni, wlej roztrzepane jajka i zmniejsz ogień. Mieszaj drewnianą łopatką, aż jajka zaczną się ścinać. Dodaj paseczki łososia i posiekany koperek. Smaż do chwili, aż jajecznica będzie miała ulubioną konsystencję.
Z ciepłych rogalików odkrój z każdego górną część i wydrąż nieco ciasta, w zagłębienie włóż przygotowaną jajecznicę i podawaj.
Jajecznica trzykrotnie po francusku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki