Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Croissant z kozim serem i figami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Croissant z kozim serem i figami - składniki:
  • croissant (najlepiej wieloziarnisty)
  • łyżka masła orzechowego
  • 4 plastry rolady z koziego serka
  • 3 plastry świeżej figi
  • liść karbowanej sałaty
Croissant z kozim serem i figami - sposób przygotowania: Świeżego croissanta przekrawamy na pół. Smarujemy obie połówki masłem orzechowym. Na jednej kładziemy liść sałaty, następnie plastry koziego sera i plastry świeżej figi. Przykrywamy drugą połówką croissanta. Rada: Kanapki najlepiej przygotować na miejscu. Sałatki wręcz przeciwnie - lepiej zrobić dzień wcześniej i przywieźć na piknik w pojemniku.
Chrupiący croissant z bananem i nutellą