Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Czerwona kapusta

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Czerwona kapusta - składniki:
Czerwona kapusta - sposób przygotowania: Kapustę drobno siekamy, przekładamy do garnka lub na głęboką patelnię. Dodajemy wodę, wino, rodzynki, cukier, sól i pieprz, dusimy przez 20-30 minut, aż kapusta zmięknie, a część soku wyparuje. Przekładamy kapustę na talerz, ale sos winny pozostawiamy na patelni. Dodajemy do niego łyżkę masła i gotujemy na dużym ogniu 5 minut, aż zgęstnieje. Gorącym sosem polewamy kapustę. Rada: Przygotowanie kapusty najlepiej rozłożyć na dwa etapy: jednego dnia posiekać, oprószyć solą i wstawić do lodówki, aby zmiękła, a następnego udusić ją z dodatkami.

Informacje o Czerwona kapusta

  • Menu dnia z domowymi drożdżówkami

    Menu dnia z domowymi drożdżówkami

    w nim rozłożyły. Sos z pieczenia cedzimy i redukujemy, aż nieco zgęstnieje. Podajemy do schabu. Autor: Natalia Nowak-Bratek Dobrym dodatkiem do schabu będzie również chrupiąca surówka z czerwonej kapusty. Polecamy wersję z aromatycznym, pomarańczowym winegretem. Czerwona kapusta z

  • Odświętne menu z aromatyczną rybą

    Odświętne menu z aromatyczną rybą

    ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Czerwona kapusta z dodatkiem soku pomarańczowego, to idealny dodatek do wigilijnych dań. Będzie pasowała i do ryby, i do pieczonej kaczki czy szynki. Jeśli chcesz, zamiast rodzynek możesz dodać do niej suszone w całości żurawiny. Czerwona kapusta z

  • Z "małą czarną" wzdłuż granic

    Z "małą czarną" wzdłuż granic

    wytrawnych smaków, nie oprzesz się niemieckim podpłomykom z serem pleśniowym i czerwoną kapustą – możesz zestawić je z filiżanką intensywnej Arpeggio o silnie wyczuwalnych nutach kakao, przygotowanej w wersji espresso macchiato - z odrobiną mleka. Niezapomniany voyage gwarantowany!   PRZEPISY

  • Cząber

    korzenny zapach i ostry pieprzowy smak, dlatego trzeba stosować go z umiarem. Zawiera bardzo dużo lotnych olejków i garbników regulujących pracę żołądka - dodaje się go więc do potraw tłustych. Prócz tego zdecydowanie poprawia smak białej i czerwonej kapusty, kiszonych ogórków, wszelkiego rodzaju sałatek i

  • Na polu kulinarnych inspiracji. czyli dodatki z ziemniaków!

    Na polu kulinarnych inspiracji. czyli dodatki z ziemniaków!

    ;. Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią z powodzeniem mogą pojawić się na stole wśród gości – kulinarne zaskoczenie gwarantowane! Z kolei pyzy na czerwonej kapuście z boczkiem to wyborna propozycja dla fanów polskiej kuchni i konkretnych smaków. Z PROSTYMI HISTORIAMI, wyczarujesz zarówno

  • Wege święta

    Wege święta

    mąka sól, pieprz mało i olej do smażenia Boczniaki panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce, smażymy na średnio rozgrzanym tłuszczu. Odsączamy na papierowym ręczniku. Pieczona czerwona kapusta

  • Nowość w IKEA: wegetariańskie hot-dogi. Są w sklepach w całej Polsce. Z czego powstają "parówki" i ile kosztują?

    Nowość w IKEA: wegetariańskie hot-dogi. Są w sklepach w całej Polsce. Z czego powstają "parówki" i ile kosztują?

    to: jarmuż, czerwona soczewica, komosa ryżowa, cebula, marchew, ziemniaki oraz przyprawy takie jak imbir, kurkuma, sól i pieprz. Wegetariański hot dog serwowany jest z dodatkami w postaci słodko-pikantnej musztardy, marynowanej czerwonej kapusty oraz prażonej cebulki. Cena nowego dania będzie taka

  • Polka stylizuje potrawy jak profesjonalistka, a jest samoukiem. "Używam narzędzi, które każdy ma w domu, niekoniecznie w kuchni"

    Polka stylizuje potrawy jak profesjonalistka, a jest samoukiem. "Używam narzędzi, które każdy ma w domu, niekoniecznie w kuchni"

    - lody, a z resztek różnych rodzajów mąki, upiec doskonały chleb. Moim odkryciem jest czerwona kapusta. Po pierwsze można ją podać na wiele sposobów. Po drugie, dzięki wywarowi z jej liści można zabarwić jedzenie na aż trzy kolory: niebieski, różowy i fioletowy. Dzięki kapuście stworzyłam moją ulubioną