Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Krówki czekoladowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Krówki czekoladowe - składniki:
Krówki czekoladowe - sposób przygotowania: Zagotowujemy cukier, mleko i sól, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy posiekaną czekoladę, szybko i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści. Dorzucamy pokrojone na mniejsze kawałki pianki marshmallows i znów dokładnie mieszamy. Trzeba się spieszyć, bo masa dosyć szybko tężeje. Przekładamy ją do wyłożonej papierem do pieczenia kwadratowej formy o boku 20 cm. Czekamy, aż ostygnie. Kroimy na cukierki. Przechowujemy w hermetycznym pojemniku.

Informacje o Krówki czekoladowe

  • Menu dnia z domowymi krówkami

    Menu dnia z domowymi krówkami

    RUBICAST Patelnia do na... Tescoma Vitapan Patelnia do... Sprawdź ceny ? Porównaj ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Do krówek najlepiej wykorzystać czekoladę dobrej jakości, zawierającą około 70% kakao. Krówki czekoladowe 330 g cukru 200 ml mleka skondensowanego

  • Domowe łakocie

    Domowe łakocie

    . Krówki czekoladowe 330 g cukru 200 ml mleka skondensowanego niesłodzonego szczypta soli 200 g gorzkiej czekolady 100 g pianek marshmallows Zagotowujemy cukier, mleko i sól, co jakiś czas mieszając. Zdejmujemy garnek z ognia, dodajemy posiekaną czekoladę, szybko i dokładnie mieszamy, aż się rozpuści

  • Przysmaki na dzień ojca. Zaskocz tatę domowymi słodkościami

    Przysmaki na dzień ojca. Zaskocz tatę domowymi słodkościami

    Naczynie do z... Kuchenprofi - Naczynie - Fo... DUKA Naczynie do zapiekania... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info A może domowe cukierki? By się nie skleiły, gotowe krówki możesz owijać kawałkami białego papieru do pieczenia. Krówki