Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Owsianka na słono z grzybami i mięsem
Owsianka na słono z grzybami i mięsem - składniki:
Owsianka na słono z grzybami i mięsem - sposób przygotowania:
Wodę z mlekiem wymieszać w garnku, zagotować. Dodać płatki, 1/3-1/2 łyżeczki soli, wymieszać i zmniejszyć obień. Gotować przez około 20 minut, stale mieszając. Mięso i grzyby umyć i pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, przesmażyć na nim cebulę, a następnie dodać mięso, doprawić solą i pieprzem i usmażyć. Dodać grzyby i smażyć jeszcze przez około 10 minut (ewentualnie jeszcze doprawić). Owsiankę wylać na talerze, na nią wyłożyć porcje mięsa z grzybami i od razu podawać.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki