Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tarta gruszkowo-jabłkowa (Crostata di pera e mele)
Tarta gruszkowo-jabłkowa (Crostata di pera e mele) - składniki:
Tarta gruszkowo-jabłkowa (Crostata di pera e mele) - sposób przygotowania:
Wsypać drożdże do mąki. Delikatnie wymieszać z cukrem i masłem, aby powstało ciasto. Odstawić je na godzinę w chłodne miejsce. Owoce obrać i pokroić w małą kostkę. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Rozwałkować ciasto na placek o średnicy około 20 cm. Owoce wymieszać i położyć na cieście. Całość posypać cukrem i piec przez co najmniej 20 minut, aż cukier delikatnie się skarmelizuje.
Tarta podwójnie buraczana z serem feta
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki