Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Panna cotta z sosem z dzikich jagód (Panna cotta al frutti di bosco)

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Panna cotta z sosem z dzikich jagód (Panna cotta al frutti di bosco) - składniki:
Panna cotta z sosem z dzikich jagód (Panna cotta al frutti di bosco) - sposób przygotowania: Panna cotta: wsypać żelatynę do małej metalowej miski, zalać wodą i odstawić na 10 minut. Na około 2 minuty włożyć miskę do garnka z gotującą się na małym ogniu wodą, by żelatyna całkowicie się rozpuściła. Z laski wanilii wyskrobać miąższ. W innym garnku połączyć go ze śmietaną i cukrem, a następnie całość doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty, odstawić i dodać żelatynę. Ubijać, aż wszystkie składniki połączą się, tworząc jednolitą masę. Rozdzielić ją do 4 foremek, odstawić do wystygnięcia i włożyć do lodówki. Sos: cukier i jagody gotować razem przez około 5 minut. Połowę przetrzeć, by powstał mus, a następnie połączyć z pozostałymi owocami. Przełożyć panna cottę na płaskie talerzyki, każdą porcję polać sosem.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser