Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Panna cotta z sosem z dzikich jagód (Panna cotta al frutti di bosco)
Panna cotta z sosem z dzikich jagód (Panna cotta al frutti di bosco) - składniki:
Panna cotta z sosem z dzikich jagód (Panna cotta al frutti di bosco) - sposób przygotowania:
Panna cotta: wsypać żelatynę do małej metalowej miski, zalać wodą i odstawić na 10 minut. Na około 2 minuty włożyć miskę do garnka z gotującą się na małym ogniu wodą, by żelatyna całkowicie się rozpuściła. Z laski wanilii wyskrobać miąższ. W innym garnku połączyć go ze śmietaną i cukrem, a następnie całość doprowadzić do wrzenia. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty, odstawić i dodać żelatynę. Ubijać, aż wszystkie składniki połączą się, tworząc jednolitą masę. Rozdzielić ją do 4 foremek, odstawić do wystygnięcia i włożyć do lodówki.
Sos: cukier i jagody gotować razem przez około 5 minut. Połowę przetrzeć, by powstał mus, a następnie połączyć z pozostałymi owocami. Przełożyć panna cottę na płaskie talerzyki, każdą porcję polać sosem.
Delikatna panna cotta z musem truskawkowym. Bajecznie prosty deser
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki