Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Makaron z mięsem i warzywami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Makaron z mięsem i warzywami - składniki:
Makaron z mięsem i warzywami - sposób przygotowania: Warzywa obieramy i myjemy. Kapustę szatkujemy, marchewkę kroimy w cienkie paski (najlepiej obieraczką do warzyw). Rozgrzewamy na patelni połowę oleju, podsmażamy warzywa. Przyprawiamy i zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni rozgrzewamy kolejna porcję oleju. Smażymy na niej mielone mięso, przyprawiamy i zdejmujemy z patelni. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i mieszamy z warzywami i mięsem. Dodajemy przyprawę chińską i sos sojowy. Podgrzewamy jeszcze chwilę, mieszając. Posypujemy natką.

Informacje o Makaron z mięsem i warzywami