Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Buraki z fetą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Buraki z fetą - składniki:
Buraki z fetą - sposób przygotowania: Buraki pieczemy tak, aby nie były zbyt miękkie. Studzimy, obieramy, wydrążamy środki. Cebulę smażymy na oleju. Ścieramy skórkę ze sparzonej cytryny. Mięso wyrabiamy z cebulą, ziołami, skórką cytrynową, solą i pieprzem. Fetę rozgniatamy widelcem, dodajemy do mięsa. Buraki napełniamy farszem, na wierzchu posypujemy bułką tartą i kładziemy po kawałeczku masła. Wkładamy do żaroodpornego naczynia, podlewamy połową szklanki bulionu lub wywaru z warzyw. Pieczemy 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.