Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Przysmak z rabarbarem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Przysmak z rabarbarem - składniki:
  • 20 łodyg rabarbaru
  • pół kostki masła
  • szklanka cukru
  • 6 kulek sorbetu ananasowego
  • kruche ciasteczka
Przysmak z rabarbarem - sposób przygotowania: Czerwone części łodyg rabarbaru drobno kroimy. Rozpuszczamy na patelni masło, wrzucamy pokrojony rabarbar i pół szklanki cukru. Mieszamy, dusimy. Próbujemy, jeśli masa będzie nadal zbyt kwaśna, wsypujemy resztę cukru. Przestudzoną masę rabarbarową wkładamy do miseczek. Na wierzchu kładziemy kulkę sorbetu ananasowego i kruche ciasteczko.

Informacje o Przysmak z rabarbarem

  • Wiosenne desery

    Wiosenne desery

    Rabarbar sprawdzi się nie tylko jako składnik do przygotowania kompotu. Możesz z niego wyczarować również smakowity, kremowy mus. Oprócz lodów, do rabarbarowego przysmaku będzie pasowało także nieco śmietanki lub jogurtu. Przysmak z rabarbarem 20 łodyg rabarbaru pół kostki masła szklanka cukru