Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Młode ziemniaki w ziołach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Młode ziemniaki w ziołach - składniki:
Młode ziemniaki w ziołach - sposób przygotowania: Płuczemy szałwię i dwie gałązki tymianku. Osuszamy i drobno kroimy. Siekamy jeden ząbek czosnku, mieszamy go z ziołami. W rondlu na oliwie podsmażamy 1,5 chilli i drugi ząbek czosnku. Gdy czosnek ściemnieje, wyjmujemy go z rondla, a do oliwy wrzucamy umyte ziemniaki oprószone pieprzem. Smażymy na dużym ogniu przez kilka minut, dodajemy zioła z czosnkiem i doprawiamy solą. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 40 minut, od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania wrzucamy pozostałe listki tymianku i resztę drobno pokrojonego chilli. Ugotowane ziemniaki posypujemy pieprzem i dekorujemy majerankiem.
Pyszne ziemniaczki w skorupkach

Informacje o Młode ziemniaki w ziołach

  • Menu dnia pełne smaku

    Menu dnia pełne smaku

    młode ziemniaczki najchętniej przygotowujemy z koperkiem, są wyśmienite także z innymi dodatkami, m.in. ziołami (na przykład tymiankiem, rozmarynem), ostrą papryczką czy czosnkiem. Polecamy również nasz przepis na młode ziemniaki z prowansalskim sosem aioli . Młode ziemniaki w ziołach 1 pęczek