Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tagiatelle z zielonym pesto

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tagiatelle z zielonym pesto - składniki:
Tagiatelle z zielonym pesto - sposób przygotowania: Bazylię, sól, orzeszki i czosnek ucieramy starannie w kamiennym moździerzu (nie miksujemy!). Do zielonej masy dodajemy oliwę, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy makaron al dente według przepisu na opakowaniu, ale wcześniej w posolonym wrzątku, do którego go wrzucimy, rozgotowujemy dwa, trzy małe, młode ziemniaki pokrojone kostkę. To zmieni smak i konsystencję makaronu. Gotowe tagliatelle mieszamy z pesto w dużej misie i posypujemy świeżo startym parmezanem.
Tanie pesto z rukoli i pestek dyni. Gotowe w 3 minuty