Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sorbet z orzechami
Sorbet z orzechami - składniki:
Sorbet z orzechami - sposób przygotowania:
Orzechy i migdały siekamy. Cukier wsypujemy na gorącą patelnię. Rozpuszczamy do momentu, aż zrobi się płynny i lekko zbrązowieje. Uważamy, aby się nie przypalił. Do karmelu wsypujemy po siekane orzechy. Chwilę mieszamy i wylewamy na blachę przykrytą pergaminem.
Masę wygładzamy i po ostudzeniu siekamy nożem lub kruszymy na mniejsze kawałki. Sorbet nakładamy do wafli i zanurzamy w orzechach zatopionych w karmelu.
Rada: W proponowanych deserach orzeźwiający smak sorbetów został przełamany słodyczą karmelu i kremowego toffi. A chrupiące orzechy i płatki migdałowe dobrze kontrastują z aksamitną konsystencją sorbetów.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki