Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pomidory z grilla

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pomidory z grilla - składniki:
Pomidory z grilla - sposób przygotowania: Małe pomidory nacinamy na krzyż na wierzchołkach, większe kroimy na połówki. Ze wszystkich uważnie wycinamy zdrewniałe fragmenty przy szypułkach. Smarujemy nacięcia czosnkiem roztartym z solą, posypujemy posiekanym oregano oraz pieprzem. Na każdym pomidorze kładziemy troszkę masła. Owijamy pomidory folią aluminiową i pieczemy 15-20 min. Smaczne są też pomidory natarte przed grillowaniem pastą z czosnku i oliwy z dodatkiem natki pietruszki, ziół prowansalskich, pieprzu i soli. Rada: Pomidory można zapiekać z oliwą, octem balsamicznym, ziołami, czosnkiem i solą. Sos, który powstaje podczas pieczenia, jest znakomity jako dressing do sałatek.