Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pomidory z grilla
Pomidory z grilla - składniki:
Pomidory z grilla - sposób przygotowania:
Małe pomidory nacinamy na krzyż na wierzchołkach, większe kroimy na połówki. Ze wszystkich uważnie wycinamy zdrewniałe fragmenty przy szypułkach. Smarujemy nacięcia czosnkiem roztartym z solą, posypujemy posiekanym oregano oraz pieprzem. Na każdym pomidorze kładziemy troszkę masła. Owijamy pomidory folią aluminiową i pieczemy 15-20 min. Smaczne są też pomidory natarte przed grillowaniem pastą z czosnku i oliwy z dodatkiem natki pietruszki, ziół prowansalskich, pieprzu i soli.
Rada: Pomidory można zapiekać z oliwą, octem balsamicznym, ziołami, czosnkiem i solą. Sos, który powstaje podczas pieczenia, jest znakomity jako dressing do sałatek.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki