Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tofu orientalne

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tofu orientalne - składniki:
Tofu orientalne - sposób przygotowania: W woku lub dużym płaskim rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy przeciśnięty przez praskę lub drobniutko posiekany czosnek oraz cebulę i starty na tarce o drobnych oczkach imbir. Smażymy na średnim ogniu około 3 minuty. Gdy cebula ładnie się zeszkli, wsypujemy mrożonkę i razem smażymy, mieszając, 10 minut. Potem dokładamy kukurydzę, pokrojony (najpierw w plastry, a potem w kostkę) serek tofu i, mieszając, smażymy jeszcze 5 minut. Następnie doprawiamy wszystko do smaku sosami chilli i sojowym, bardzo starannie mieszamy. Zdejmujemy wok lub rondel z ognia, wsypujemy przelane wrzątkiem kiełki soi i orzechy, dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami dania. I jeśli trzeba, jeszcze dosalamy.