Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tofu orientalne
Tofu orientalne - składniki:
Tofu orientalne - sposób przygotowania:
W woku lub dużym płaskim rondlu rozgrzewamy olej. Dodajemy przeciśnięty przez praskę lub drobniutko posiekany czosnek oraz cebulę i starty na tarce o drobnych oczkach imbir. Smażymy na średnim ogniu około 3 minuty. Gdy cebula ładnie się zeszkli, wsypujemy mrożonkę i razem smażymy, mieszając, 10 minut. Potem dokładamy kukurydzę, pokrojony (najpierw w plastry, a potem w kostkę) serek tofu i, mieszając, smażymy jeszcze 5 minut. Następnie doprawiamy wszystko do smaku sosami chilli i sojowym, bardzo starannie mieszamy.
Zdejmujemy wok lub rondel z ognia, wsypujemy przelane wrzątkiem kiełki soi i orzechy, dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami dania. I jeśli trzeba, jeszcze dosalamy.
- łyżka oleju sezamowego
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- kawałeczek startego kłącza imbiru
- 2 opakowania mrożonej chińskiej mieszanki warzywnej
- kilka kolb miniaturowej kukurydzy z puszki
- 200 g twardego sera tofu
- łyżeczka sosu chilli
- 2 łyżki sosu sojowego
- garść orzechów nerkowca
- duża garść kiełków soi
- sól
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki