Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Muffinkowe renifery

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (1 głos)

Muffinkowe renifery - składniki:
Muffinkowe renifery - sposób przygotowania: Przygotowanie: Margarynę, cukier oraz kakao rozpuść w rondelku. Pozostaw do ostygnięcia. Jajka roztrzep widelcem, dodaj mleko, wymieszaj ponownie. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną masę z rondelka. Wszystko dokładnie wymieszaj mikserem. Wypełnij foremki ciastem. Piecz 20 minut w temperaturze 180 stopni. Przygotowanie polewy: Śmietankę wlej do rondelka. Doprowadź do wrzenia. Zdejmij z ognia i wrzuć połamaną czekoladę. Całość mieszaj do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Przygotowanie reniferów: muffinki polej polewą. Umieść biszkopta na środku babeczki, a wyżej draże na oczy. Pędzelkiem namaluj buzię i oczka. Precelki wbij w muffinki.