Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Roladka bakaliowa
Roladka bakaliowa - składniki:
Roladka bakaliowa - sposób przygotowania:
Ciasto zagnieść i schłodzić przez ok. pół godziny w lodówce. Podzielić na 6 części i cienko rozwałkować. Każdą część posmarować marmoladą, posypać nie za grubo bakaliami, zwinąć w rulon i piec przez ok. 30 min. w temp. 180 stopni. Kroić jeszcze ciepłe gdyż jeśli ostygną roladka się połamie. Smacznego!
- 40 dag mąki
- 10 dag masła
- 2 jajka
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 18 dag cukru pudru
- 2 łyżki miodu
- ok. 4 garści ulubionych bakalii
- marmolada owocowa
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki