Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciasteczka cynamonowe - "znikające"
Ciasteczka cynamonowe - "znikające" - składniki:
Ciasteczka cynamonowe - "znikające" - sposób przygotowania:
Wszystkie składniki połącz w miseczce i zagnieć na gładkie ciasto. Jeśli będzie bardzo klejące w czasie wyrabiania lub wałkowania dodaj odrobinę mąki. Gotowe ciasto rozwałkuj, wytnij dowolnymi foremkami ciasteczka i poukładaj na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Pamiętaj o zachowaniu odstępów pomiędzy ciasteczkami. Piecz około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C.
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- 50 g masła
- 50 g cukru pudru
- 1 łyżeczka cynamonu
- duża szczypta imbiru w proszku
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki