Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jabłecznik bez tłuszczu

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (3 głosy)

Jabłecznik bez tłuszczu - składniki:
Jabłecznik bez tłuszczu - sposób przygotowania: Orzechy posiekaj. Jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do dużej miski. Do jabłek wlej sok z cytryny, wsyp cukier, cukier waniliowy i wszystkie bakalie. Całość wymieszaj i odstaw do lodówki co najmniej na jedną godzinę. Po tym czasie, jajka wybij do kubka, wsyp do nich sodę oraz proszek do pieczenia i dokładnie połącz. Następnie do jabłek wsyp mąkę, cynamon, wlej jajka i dokładnie wymieszaj. Przelej do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki (23x30 cm) i piecz około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C.

Informacje o Jabłecznik bez tłuszczu

  • Ciasto z jabłkami - 15 przepisów na sezon

    Ciasto z jabłkami - 15 przepisów na sezon

    KLASYCZN... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Ograniczasz tłuszcz? Ciasto z jabłkami da się zrobić i bez niego. Jabłecznik bez tłuszczu 5-6 jabłek 1 łyżka soku z cytryny 3/4 szklanki cukru (można mniej) 3 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka