Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Świąteczny barszcz

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Świąteczny barszcz - składniki:
Świąteczny barszcz - sposób przygotowania: Obrane, umyte i pokrojone jabłka oraz włoszczyznę wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, majeranek, pieprz w ziarnach, suszone grzyby, cebulę oraz główkę czosnku przekrojoną w poprzek. Gotujemy 40 minut. Następnie myjemy i obieramy buraki i dodajemy je do garnka. Podgrzewamy całość na małym ogniu przez około 40 minut, ale nie zagotowujemy. Po upływie tego czasu przecedzamy barszcz i dodajemy do niego zakwas. Podgrzewamy uważając, aby się nie zagotował. Jeżeli barszcz wydaje nam się za kwaśny, dodajemy cukier.

Informacje o Świąteczny barszcz

  • Zakwas gotowy? Zobacz, jak Jakub Kuroń przygotowuje świąteczny barszcz

    Zakwas gotowy? Zobacz, jak Jakub Kuroń przygotowuje <strong>świąteczny</strong> <strong>barszcz</strong>

    .

  • Od 75 lat jesteśmy w najlepszym miejscu, w Waszych rękach. Dziękujemy!

    Od 75 lat jesteśmy w najlepszym miejscu, w Waszych rękach. Dziękujemy!

    nimi pyszne posiłki dla swoich bliskich. Majonez Dekoracyjny czy Barszcz Czerwony to niemalże historia sama w sobie. Wielu Polaków nie wyobraża sobie bowiem świątecznego barszczu czy tradycyjnej sałatki jarzynowej bez dodatku tych kultowych pozycji z portfolio marki. Z produktami WINIARY polskie

  • [KONKURS] Najlepsze świąteczne przepisy

    [KONKURS] Najlepsze świąteczne przepisy

    Święta zbliżają się wielkimi krokami. W niektórych lodówkach czeka już ciasto na piernik staropolski albo przygotowuje się już zakwas na świąteczny barszcz. I choć jeszcze trzeba na nie trochę poczekać, na pewno myślicie już o tym, co będziecie podczas nich gotowali. Czy macie swój sprawdzony

  • Najlepsze przysmaki na święta - tylko z Winiary!

    Najlepsze przysmaki na święta - tylko z Winiary!

    Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY – unikalna kompozycja polskich buraków, czosnku, cebuli, ziół, przypraw i innych składników gwarantuje doskonały smak, idealne doprawienie i intensywny kolor świątecznego barszczu. Z nim tradycyjna, wigilijna zupa zawsze się udaje i jest pyszna! Cena

  • Świąteczne pogotowie - jak uniknąć kulinarnych potknięć

    Świąteczne pogotowie - jak uniknąć kulinarnych potknięć

    przepis na Barszcz z uszkami Zobacz też: Zakwas gotowy? Zobacz, jak Jakub Kuroń przygotowuje świąteczny barszcz By śmietana nie ścięła się przy zabielaniu zupy, musisz ją zahartować . Do kubeczka wlej śmietanę i dodaj odrobinę soli (moja babcia twierdziła, że to jest tajemnica, która uchroni