Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pstrąg w migdałach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pstrąg w migdałach - składniki:
Pstrąg w migdałach - sposób przygotowania: Pstrągi umyć pod bieżącą wodą i osuszyć. Mleko zmieszać z solą pieprzem i wylać na talerz. Pstrągi moczyć w mleku i obtaczać w mące. Połowę masła sklarować i smażyć na nim pstrągi na złoty kolor około 10 min. Migdały płatki zrumienić z drugą połową masła na drugiej patelni. Obłożyć migdałami gotowe pstrągi.

Informacje o Pstrąg w migdałach

  • Kilka składników i danie gotowe!

    Kilka składników i danie gotowe!

    ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Ciekawy pomysł na pstrąga, który zazwyczaj pieczemy z koprem. Tutaj w wersji z patelni z chrupiącymi migdałami. Pstrągi w migdałach 2 oczyszczone pstrągi 6 łyżek sklarowanego masła 2-3 łyżki plasterków migdałów 1/2 cytryny mąka sól pieprz