Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Rafaello dla dorosłych

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (4 głosy)

Rafaello dla dorosłych - składniki:
Rafaello dla dorosłych - sposób przygotowania: Pół szklanki cukru i pół litry mleka połącz i zagotuj. Pozostałe mleko wlej do miseczki, dodaj obydwie mąki, żółtka i zmiksuj. Następnie powoli wlej do gotującego się mleka, cały czas mieszając. Gotuj na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty budyń. Pozostaw do wystudzenia. Masło utrzyj z pozostałym cukrem. Gdy masło będzie puszyste, nie przerywając ucierania, dodawaj partiami budyń, a na końcu wlej adwokat. Masę delikatnie połącz z wiórkami kokosowymi (pozostaw około 3 łyżek wiórek do posypania ciasta na wierzchu). Blaszkę o wymiarach 24 x 30 cm wyłóż np. folią spożywczą, a na niej ułóż warstwę krakersów, porcję kremu, warstwę krakersów, krem i jeszcze jedną warstwę krakersów. Ostatnie krakersy posmaruj cienką warstwą masy i posyp wiórkami kokosowymi lub wiórkami wymieszanymi z pokruszonymi krakersami lub migdałami w słupkach, możesz również wiórki przyrumienić na suchej patelni. Włóż do lodówki na kilka godzin.