Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Karp nadziewany pieczarkami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Karp nadziewany pieczarkami - składniki:
Karp nadziewany pieczarkami - sposób przygotowania: Rybę spraw, opłucz, natrzyj zupą i odstaw na około pół godziny. Obrane i opłukane pieczarki drobno pokrój i uduś na margarynie. Pieczarki należy myć bardzo krótko pod bieżącą wodą ponieważ łatwo chłoną wodę. Podobna zasada dotyczy innych grzybów. Żółtka utrzyj z łyżką masła, dodaj namoczoną w mleku, odciśniętą bułkę, ostudzone pieczarki, zieleninę, sól i pieprz oraz do smaku rozpuszczoną w odrobinie gorącej wody kostkę grzybową. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Teraz dodaj ubitą z białek pianę. Rybę osącz, napełnij farszem i zepnij wykałaczkami (lub zaszyj). Dno nagrzanego żaroodpornego naczynia posmaruj masłem. Włóż rybę, kilkakrotnie natnij ją w poprzek i polej resztą masła. Wstaw do gorącego piekarnika. Piecz około 50 minut. W międzyczasie polewaj rybę powstałym sosem.