Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Pralinki czekoladowo-orzechowe
Pralinki czekoladowo-orzechowe - składniki:
Pralinki czekoladowo-orzechowe - sposób przygotowania:
Orzechy laskowe prażymy przez kilka minut na patelni. Przez chwilę studzimy, zawijamy w papierowy ręcznik i pocieramy, aby zeszła skórka. Siekamy na drobne kawałki. Wafelki drobno kruszymy do miski, łączymy z orzechami, dodajemy krem czekoladowy i całość mieszamy. Zwilżamy dłonie w letniej wodzie i formujemy z masy kulki (woda zapobiega przyklejaniu się masy do dłoni). Układamy na tacce i wstawiamy na kilka minut do lodówki. Schłodzone kulki moczymy w rozpuszczonej czekoladzie (ja użyłam mlecznej, białej i z bakaliami). Układamy na papierze do pieczenia i zostawiamy do zastygnięcia. Przechowujemy w lodówce.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki