Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Puszysty krem czekoladowy
Puszysty krem czekoladowy - składniki:
Puszysty krem czekoladowy - sposób przygotowania:
Czekoladę połamać na kawałki, rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać koniak, masło i wymieszać. Oddzielić białka od żółtek, żółtka zmiksować na parze. Śmietanę ubić na sztywno i wraz z żółtkami połączyć z całą resztą. Z cukru i białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą czekoladową. Krem wyłożyć do pucharków, przed podaniem można dowolnie
udekorować, np.małymi ciasteczkami, bitą śmietaną, itp. Przygotowana ilość kremu wystarcza na osiem porcji.
- 20 dkg gorzkiej czekolady
- 2 łyżki koniaku
- 4 jajka
- 1/3 szklanki śmietany kremówki
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki cukru pudru
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki