Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ciasto w pełni czekoladowe - palce lizać

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (34 głosy)

Ciasto w pełni czekoladowe - palce lizać - składniki:
Ciasto w pełni czekoladowe - palce lizać - sposób przygotowania: Masło roztopić razem z gorzką czekoladą i zostawić do ostudzenia. Oddzielić żółtka od białek i utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywno. Masę z żółtek dodawać po łyżce do czekolady połączonej z masłem i dokładnie wymieszać. Następnie dodać mąkę, potem białka i delikatnie jeszcze raz wymieszać. Gotową masę przelać do tortownicy. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 min. Na wierzch ciasto polać roztopionymi czekoladami (najlepiej roztapiać w kąpieli wodnej).