Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciasto w pełni czekoladowe - palce lizać
Ciasto w pełni czekoladowe - palce lizać - składniki:
Ciasto w pełni czekoladowe - palce lizać - sposób przygotowania:
Masło roztopić razem z gorzką czekoladą i zostawić do ostudzenia. Oddzielić żółtka od białek i utrzeć z cukrem. Białka ubić na sztywno. Masę z żółtek dodawać po łyżce do czekolady połączonej z masłem i dokładnie wymieszać. Następnie dodać mąkę, potem białka i delikatnie jeszcze raz wymieszać. Gotową masę przelać do tortownicy. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 min. Na wierzch ciasto polać roztopionymi czekoladami (najlepiej roztapiać w kąpieli wodnej).
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki